Liidu üldkoosolek ja akordioniõpetajate koolitus 18. jaanuaril 2020

Eesti Akordioniliidu juhatus kutsub liidu liikmeid korralisele 25. üldkoosolekule ja akordioniõpetajate koolitusele laupäeval, 18. jaanuaril 2020. a kell 11.00 Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia (Tatari 13) ooperistuudios (A 403).
Koosolekule ja koolitusele registreerimine algab kell 10.30.
Avatud on õpetajate registreerimine Kaspar Uljase meistrikursuse tangoansamblitesse. Pillid kohapeal, noodid saadetakse ette. Õpetajate tangoansamblitesse registreerimise tähtaeg on 6. jaanuar 2020.a.

Eesti Akordioniliidu üldkoosoleku ja koolituse päevakord:
• 10.30 Osavõtjate registreerimine
• 11.00-12.15 Eesti Akordioniliidu üldkoosolek
• Ülevaade 2019. aasta tegevus- ja majandusaruandest
• Uudised 2019/2020
• Ülevaade 2020 a. festivalide/suvelaagrite toimumiskuupäevadest
• Jooksvad küsimused konkursi „Parim noor instrumentalist 2020“ kohustuslike palade kohta
• Arutelu konkursi „Parim noor instrumentalist 2022“ tuleviku teemadel.
• Ettepanek tõsta liikmemaksu alates 2021. a. 12/9 eurole aastas. Üldkogu hääletus
• Jooksvad küsimused, sõnavõtud
• 2019. aasta juubilaride õnnitlemine
• „Aasta õpetaja 2019“ väljakuulutamine
• Meloodiabassidega pilli laenutuse loosimine 2020. aastaks
• 12.15-13.00 Lõuna
• 13.00-14.45 Kaspar Uljase meistrikursus/koolitus „Tangomuusika õpituba“
• 14.45-15.00 Paus
• 15.00-16.45 Meistrikursus/koolitus jätkub
• 16.55-17.25 Eesti Akordioniliidu 25. juubeli pidulik vastuvõtt IV korruse fuajees
• 17.25-17.55 Üllatus
• 18.00-19.15 Vastuvõtt jätkub, tunnistused

Õppepäeva maht: kokku 6 tundi. Osalejad saavad õppepäeval osalemise kohta tunnistuse.

Registreerimine: Palun oma koolitusest osavõtust teada anda hiljemalt 10. jaanuariks 2020
kas meiliaadressil akordioniliit@gmail.com või telefoni teel:
Kristel Laas tel.: 56 454 639
Heli Raitar tel.: 52 91 098

Liit väljastab igale osalejale õppepäevast osavõtmise eest arve. Sellega seoses palun edastada täpsed arve rekvisiidid: maksja nimi, aadress (sh postiindeks), meili- või postiaadress.

Koolituse hind: liikmele 30 EUR ja mitteliikmele 45 EUR

2015. aasta Eesti Akordioniliidu üldkoosoleku otsusega on liikmemaks 2020. aastal 8 EUR täiskasvanule ning 5 EUR õpilastele/üliõpilastele.

Kaspar Uljas (1990) on eesti akordionist ja bandooniumi mängija. Ta on lõpetanud akordioni- ja jazzmuusika eriala G. Otsa nim. Muusikakoolis (õppejõud Tiit Kalluste), omandanud bakalaureusekraadi jazzmuusika erialal Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemias (õppejõud Jaak Sooäär, Raul Sööt, Kristjan Randalu) ning magistrikraadi bandooniumi erialal maailmamuusika osakonnas Codartsi Kunstide Ülikoolis Rotterdamis, Hollandis (prof. Leo Vervelde, Gustavo Beytelmann).
Uljas on varasemalt tuntud eelkõige jazzakordionisti ja heliloojana ansamblist Abraham’s Café, mis oma kuue tegutsemisaasta jooksul andis arvukalt kontserte erinevatel festivalidel ja jazzklubides nii Eestis kui ka välismaal. Ansamblilt Abraham`s Café on ilmunud kaks albumit

– “Journey to Haran” (2013) ja “Berber Cinema” (2015), lisaks on loodud filmimuusika Eesti-
Palestiina dokfilmile “Rough Stage”/”Karmil Pinnal” (2015) (rež. Toomas Järvet).

Oma loomingu eest pälvis Uljas auhinnalised kohad U. Naissoo nim. Loomingukonkursil – 2011. a. – III koht palaga “Dim Dim” ja 2012. a. – I koht palaga “Los Pescadores”.
Uljas teeb koostööd erinevate eesti ja välismaa muusikutega ning on varasemalt mänginud sellistes ansamblites nagu Iiris, Allan Vainola & Unenäopüüdjad, Kriminaalne Elevant, Sadamasild, CinAmono 5 (Leedu), Jaakko Laitinen & Väära Raha (Soome), septeto Camaleón (Holland), duo Jaak Lutsojaga, OTRA (Holland) jpt.
Oma õpingute ajal Hollandis kuulus Uljas rahvusvahelisse orkestrisse Gran Orquesta Típica OTRA, millega salvestati album koos tuntud argentiina laulja Omar Mollo’ga, Sony Argentina plaadifirma alt. Album Gran Orquesta Típica OTRA & Omar Mollo – “Conexión Tango” (2018) saavutas Latin Grammy nominatsiooni kategoorias “Parim tango album 2018. a.”.
Hetkel resideerub Uljas Belgias ning on aktiivne järgmistes ansamblites – Trio Maag (Eesti), duo kitarrist Martín Lopez Muro’ga (Argentina) ja lauljanna Isabel Bermejo’ga (Hispaania).

Alates 2019. a. kevadest kuulub Uljas rahvusvahelise ansambli El Muro Tango koosseisu, millega toimuvad regulaarsed kontserttuurid üle Euroopa ja ka Ladina-Ameerikas. Viimane suurem kontsert selle ansambliga leidis aset möödunud suvel Het Royal Concertgebouw’s, Amsterdamis. Viimase kuue aasta jooksul on Uljas keskendunud peamiselt bandooniumi mängimisele, kus fookuses on eelkõige Argentiina tango ja folkloor, mida Uljas põimib oma varasema kogemusega jazz- ja maailmamuusikas nii interpreedi kui ka heliloojana.
Meistrikursus/ koolitusel „Tangomuusika õpituba“ toimub tango interpreteerimine läbi erinevate stiilielementide ja palade. Koolituse algul antakse põgus sissejuhatus tangoajalukku, kuulates erinevaid stiilinäited tuntumatelt orkestritelt ja lauljatelt. Põhiline rõhk on aga praktilisel poolel, mis hõlmab endas harjutusi erinevate rütmielementidega (sincopa, marcato 2 ja 4, arrastre, yumba jne), meloodia fraseerimisvõimalustega, ornamentatsiooni ja perkussiivsete elementidega. Uljas püüab anda vajalikke näpunäited, kuidas interpreteerida ja lugeda tangorepertuaari, kus kogu infot ei ole tavaliselt noodis kirjas. Õpitoa käigus mängitakse Uljase spetsiaalselt muusikakooli õpilastele, nii akordioni- kui kammeransamblitele arranžeeritud tangoseadeid erinevates stiilides (nt. tango, valss, milonga). Seaded tuginevad akordioniansamblile, vajadusel võib soleerida ka mõni muu meloodiapill.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: