Aleksander Selivanov (bajaan) – soolokontsert

2. veebruaril   kell 18.00 Hopneri majas

Pilet 12/8, müügil Piletilevis ja kohapeal

plakat_selivanov

Alexander Selivanov. Bajaan

Sündinud 1979 Kaasanis (Tatarstan, Venemaa)
Lõpetanud Gnessinite-nimelise Venemaa Muusikaakadeemia Moskvas
Akordionieriala kaasprofessor Gnessinite-nimelises Venemaa Muusikaakadeemias Moskvas
Külalisprofessor Shanghai Muusikaakadeemias
Rahvusvahelise Akordioniföderatsiooni CIA Muusikakomitee esimees

Võitnud palju auhinnalisi kohti rahvusvahelistel konkurssidel Hispaanias, Itaalias, Saksamaal, Prantsusmaal, Suurbritannias ja Venemaal, esikohad mainekatelt akordionikonkurssidelt Coupe Mondiale, Klingenthal ja Castelfidardo. Alexander Selivanovil on duo Yulia Amerikovaga (klahvakordion), millega on võidetud kammermuusikakonkursse nagu Coupe Mondiale ja 21. saj helilooja.
Alexander Selivanov on andnud palju kontserte Venemaal, Euroopas (Valgevene, Poola, Serbia, Horvaatia, Soome, Itaalia, Norra, Holland, Portugal), Ameerikas (USA) ja Aasias (Jaapan, Hiina, Kasahstan, Türgi). Ta on esinenud solistina, duoga ja paljude kuulsate orkestritega nagu Jevgeni Svetlanovi nimeline Riiklik Akadeemia Sümfooniaorkester, Moskva Riiklik Sümfooniaorkester, Riiklik Sümfooniaorkester Capella, Venemaa Riiklik TV ja Raadio Akadeemiline orkester, Riiklik Akadeemiline ansambel „Rossia“, Rahvuslike pillide orkester „Ossipov“ ja Moskva Konservatooriumi Sümfooniaorkester. Ta on andnud kontserte mainekates kontsertsaalides nagu Moskva Konservatooriumi kontsertsaal, Kremli kontsertsaal, Gnessinite-nimelise Venemaa Muusikaakadeemia kontsertsaal ja Tšaikovski nimeline kontsertsaal ning teinud koostööd maailmakuulsate dirigentidega nagu Vladimir Jurowski, Gennady Rozhdestvensky, Pavel Kogan, Nikolay Nekrasov ja teised.

Alexander Selivanovi akordioniklassi tudengid on olnud laureaadid paljudel rahvusvahelistel konkurssidel nagu Coupe Mondiale ja Moskva Rahvusvaheline Akordionistide konkurss.
Alexander Selivanov korraldab regulaarselt seminare, meistrikursuseid ja õpetajate täiendkoolitusi Venemaal, Horvaatias, Hiinas ja Itaalias. Ta osaleb tihti Erasmuse programmis.

Ta teeb koostööd sihtasutustega „New Names“, Bashmet – center“ ja  jt.
Ta on üleriigiliste ja rahvusvaheliste konkursside Coupe Mondiale, Premio Internazionale di Castelfidardo ja Roland V-Accordion Festivali žüriiliige.
Alexander Selivanov organiseerib maailmakuulsate akordionistide kontserte, loenguid ja akordioniüritusi kogu Venemaal. Ta on samuti korraldanud konkursse ja festivale: üle-riigiline valik konkurssile Coupe Mondiale, Venemaa Roland V-Accordion Festival, „B-A-G“ rahvusvaheline konkurss ja festival ning rahvusvaheline festival „Itaallased Venemaal“.

Lisa: http://www.accordions.com/selivanov/

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: