Lahkunud on legendaarne akordionipedagoog Uno Arro

27. jaanuaril 2017 lahkus meie hulgast legendaarne akordionipedagoog, Eesti Akordioniliidu auliige Uno Arro.

Uno Arro sündis 5. novembril 1934 Jõhvis. Akordioniõpinguid alustas ta Leopold Vigla õpilasena Tallinna Muusikakoolis, mille lõpetas 1955. a.  Õpingud jätkusid Moskva Gnessinite nimelises Instituudis, mille lõpetas 1960, sooritades dirigeerimise ja akordioni lõpueksamid.

Alates 1965. aastast juhatas Uno Arro 40 aastat Heino Elleri nim Tartu Muusikakooli akordioniosakonda. Ta oli Vabariikliku Akordionistide Orkestri töö üks eestvedajaid ja dirigent. Tema südameasjaks oli Elleri-kooli  õpilaste ja vilistlaste orkestri juhendamine. Orkester on salvestanud 5 heliplaati ning saavutanud auhinnalisi kohti mitmetel festivalidel ja konkurssidel – eripreemia Kopenhaageni rahvusvahelisel akordionifestivalil (1996), IV koht diplomiga Excellent rahvusvahelisel akordionifestivalil Innsbruckis (1998).

Uno Arro paljudest õpilastest on kasvanud uus õpetajate-mängijate põlvkond, 1990. aastatel jätkasid muusikaõpinguid välismaa kõrgkoolides tänased juhtivad pedagoogid Sirje Mõttus, Külli Kudu ja Signe Vainu.

Eesti Akordioniliit omistas 2004. a. Uno Arrole liidu auliikme staatuse.

Jääme mäletama tulihingelist akordionipedagoogi ja säravat isiksust!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: